Rendezvények

Állófogadások, céges partik teljeskörű szervezését, lebonyolítását vállaljuk, éttermünkben vagy külső helyszínen, létszám és kilométer korlátozás nélkül,... 

Állófogadás, coktail party, üzleten kívüli rendezvény

Az állófogadás célja a rendezvény résztvevői számára ünnepélyes, az általánostól eltérő vendéglátás biztosítása.

Különlegességeket, változatosságot nyújt az értékesítés formájában, a terem díszítésében, az étel- és italválasztékban és a kapcsolódó szolgáltatásokban egyaránt.
Az állófogadás során a vendégek ellátását büfészervizzel oldjuk meg, az étel- és italválasztékot büféasztalon helyezzük el. A vendégek az ételeket, italokat állva, coktail-asztaloknál fogyasztják el.
A rendezvény ünnepélyes megnyitó résszel, köszöntéssel veszi kezdetét.
Az állófogadás napközben inkább hagyományos, este ünnepélyes alkalomnak számít, a résztvevőknek ennek megfelelő öltözetben kell megjelenniük. A vendégeknek a fogadásra illik hozzávetőlegesen pontosan érkezniük, a távozásra vonatkozóan viszont nincs jelentősebb megkötés.
Az állófogadás időtartama általában másfél-két óra, a vendégek létszámától és a lebonyolítási formától függően.
Állófogadást szervezünk nagyobb létszámú rendezvény lebonyolításakor, mert a büfé asztalokkal jelentős mértékben gyorsítható és egyszerűsíthető a vendégek ellátása.Állófogadást választunk a nagy létszám mellett akkor is, ha nem áll rendelkezésre elegendő hely, vagy nincs elég idő a díszétkezés lebonyolítására.
Az állófogadással a vendégek szabadabb mozgását tudjuk biztosítani, illetve el lehet kerülni az ültetési rend okozta nehézségeket, az esetleges sértődöttséget.
Számos erénye mellett legfontosabb előnye, hogy kimondottan látványos módon valósítható meg a rendezvény, ugyanakkor nagy vendéglétszámot, viszonylag rövid idő alatt lehet ellátni.Napjainkban gyakori igény, hogy a különböző rendezvényeket ne a vendéglátó üzletben, hanem a megrendelő kívánsága szerinti, üzleten kívüli helyszínen bonyolítsuk le.

Állófogadások előkészülete és menete az alábbiak szerint zajlik le:

A Megrendelő felveszi az FPS - el a kapcsolatot, és személyes megbeszélés alapján árajánlatot készítünk.
A Megrendelővel közösen „Forgatókönyvet” készítünk a rendezvényre. Az ételeket büfészervizben kínáljuk, melyek lehetnek hideg ételek, meleg ételek, desszertek, gyümölcsök. Az italokat szintén büfészervizben, vagy italpulton keresztül bárpultos segítségével szolgáljuk ki. Az italválasztékban sörök, borok, röviditalok, üdítők, kávék és igény szerint coktailok is szerepelhetnek. Az állófogadásra biztosítani tudunk az étkezéshez és italok felszolgálásához szükséges felszerelésen és személyzeten kívül, körasztalokat,  coktail asztalokat, dekorációt, (dekorációs részlegünk segítségével)
Műsorszolgáltatás leszervezését is biztosítani tudjuk: zenekar, táncbemutató, humorista, tűzijáték (belső vagy külső), show műsor (erotikus is), biztonsági szolgálat, stb.

Konferencia szünet, kávészünet

Hivatalos rendezvényeken, konferenciákon, tanácskozások szüneteiben a résztvevők ellátására szervezett rendezvény.

A hosszabb ideig tartó rendezvényeket a figyelem csökkenése miatt célszerű többször megszakítani szünetek beiktatásával. Ilyenkor szervezünk kávészüneteket. A vendégek a kávészünet keretében zömében kávét, teát, üdítőt, ásványvizet, esetleg sós és édes harapnivalókat kapnak. A délelőtt és délután tartott 20-30 perces időtartamú kávészünetekkel a résztvevők szellemi és fizikai felfrissülését biztosítjuk, a megfelelő ellátással, nyugodt beszélgetést, ismerkedést lehetővé tevő körülmények nyújtásával.
A kávészünet jellege teljesen kötetlen, rövid idő alatt másként nem is lehetne nagy tömegek kiszolgálását megoldani. Szervezésben a praktikusságnak és a célszerűségnek kell érvényesülnie.

A kávészünet fő előnyét a rövid időtartam és gyors lebonyolítás, a befejező műveletek egyszerű végrehajtása adja. Viszonylag alacsony az egy vendégre jutó kiszolgáló személyzet aránya.

Tárgyi feltételek
A kávészünet helyszíneként a rendezvénytermekhez kapcsolódó különterem vagy előcsarnok, esetleg egy folyosó szakasz szolgálhat. A kávészünetet nem tarthatjuk az épület másik részében, mert rövid a rendelkezésre álló idő, és esetleg a vendégek a szünet végéig nehezen találnak vissza. A rendezvényen nagyon sok felszerelési tárgyra van szükség, mert nehéz pontosan előre felmérni az igényeket.Az italok elhelyezésére megfelelő módon megterített és felkészített büféasztalra van szükség. A meleg italokat termoszban kínáljuk a vendégeknek. A tea színvonalas kínálásához teadobozt használunk.

A rendelés felvétele
A megrendelés feltételénél lényeges a kezdési időpont pontos rögzítése.

Előkészítés
A szünet helyszínén büféasztalt készítünk, amit virágkosárral is díszíthetjük. A büféasztalon helyezzük el a kínált italokat és ételeket, ezért a nagy vendégszámra tekintettel nagy felületű asztalokat kell használnunk. A kávészüneten részt vevő nagyobb létszám esetén, több helyen is fel kell állítani azonos választékot kínáló büféasztalt. A büféasztalok mellett fontos lerámoló asztalokat és könyöklőket is elhelyezni a terem különböző pontjain.
A megbeszélés alatt nem illik dohányozni, de a szünetben számítanunk kell arra, hogy néhányan dohányozni szeretnének, ezért a dohányzásra kijelölt területekről, a tájékoztató táblákat helyezünk ki.

Lebonyolítás
A vendégek részére a kínálás történhet a büféasztalról, de a pincérek tálcákon is kínálhatják az italokat.

A kávészünet választéka

Egyszerű kávészünet
A választék nagyon egyszerű, legtöbbször egy adag kávéra, egy üveg ásványvízre, némi sós harapnivalóra korlátozódik.

Bővített kávészünet
A választék már szélesebb, a kávé mellett van koffeinmentes kávé, fekete tea, esetleg gyümölcs tea, ásványvízen kívül gyümölcslevek fogyasztása is lehetséges. Az ételválasztékban már szendvics zakuszki, apró sütemény is található.

Speciális kávészünet
Az ételválaszték speciális, ami szakosodhat egy adott nyersanyagra, ételre, például: gyümölcsszünet, rétesszünet, sütiszünet, tortaszünet, fittness-szünet. Az italválaszték megegyezik a bővített kávészünet választékával, bár nagyobb hagsúlyt kaphatnak az egészségesebb italok.

Karácsonyi céges party, évzáró rendezvény


Teri néni étterme a megfelelő környezet céges évzáró, karácsonyi party lebonyolítására.
Éttermünkben 200 fő kényelmes kiszolgálása biztosított.
Az alábbi igények alahelyzetben biztosítottak:
Zenekar hely ( emelt pódium 12 nm), tánctér ( 60 nm minimum), ajándék hely, hangosítás, kivetítés projektorral, nagy parkoló, karácsonyi hangulatú dekoráció,...

Menüajánlatok büfészervízre, tálszervízre és tányérszervízre is.

Megrendelő igénye szerint karácsonyi sütemény csomag is rendelhető, dolgozóinak, partnereinek.

Bővebb felvílágosítást ügyfélszolgálatunkon kaphat.


Büfészerviz

A büféétkezésnél a résztvevők ellátását büfészervizzel „Svédasztallal” bonyolítjuk le, melynek nagy előnye, hogy a vendégek az általuk választott sorrendben és mennyiségben fogyaszthatnak az ételekből.

A büféétkezés mai irányzatait követi az ún. témabüfék létrehozása, amelyen egy adott nemzet, régió vagy nyersanyag köré lehet csoportosítani a választékot. A büfék kínálatának összeállításánál a fő szempont ebben az esetben új gasztronómiai élmények, különlegességek nyújtása.Az ételeket büféasztalra készítjük ki, melegentartó csévingekbe és hűtőpultokba.
A kiszolgálást mindenki saját maga, a büféasztalokról végzi,  az italokat a felszolgálók folyamatosan kínálják.
A büféétkezéseknél meg kell oldani, hogy az egyes büféasztalokat jól meg lehessen közelíteni, és ne alakuljon ki zsúfoltság.
Lényeges elem a speciális igényű vendégek megfelelő tájékoztatása, ezért külön jelezzük a vegetáriánus, a kímélő ételek helyét.
Az ételek választékát mindenképpen úgy kell összeállítani, hogy a vendégek, igényeiknek megfelelően, egy komplett ételsort tudjanak kiválasztani és elfogyasztani.
Büfészerviz étkezéshez ajánlott ételfajták összetétele és mennyisége 100 főnél:


Hideg előétel
3-5 féle 50-70 adag hidegtálak és előételek
Leves 
2-3 féle 
50-70 adag hideg és meleg levesek
Meleg előétel
2-3 féle 30-50 adag
Főfogás 3-5 féle 120-150 adag
Éjféli menü
1-2 féle 0-150 adag
Édességek 3-5 féle 150-200 adag
Sajt 
4-6 féle 20-30 adag
Gyümölcs 6-8 féle 30-40 adag
       
       

szólj hozzá: Budaörsi Városháza Partyszólj hozzá: Állófgadás - Friedmann

300 Fős sátras rendezvény, büfé szerviz szolgáltatással

szólj hozzá: 300 fős Sátras party

500 fős party Árkád Üzletház Budapest
szólj hozzá: 2011 Árkád Tavasz Party

Fotógaléria

Friedrich Kapelle

rendezvényekről

Catering szervezés, rendezvény lebonyolítás referenciákkal

esküvő

Esküvői helyszinünkön 250 fő-ig lakodalmat vállalunk

elérhetőségek

Rendezvények szervezése, különtermek...

Események, akciók Életmód menü étlap 12 hét

2018-01-31

Étlap

Életmód menü étlap 13 hét

2018

Étlap

Életmód menü

2018-01-29 02-03

Napi menük 850 Ft -tól

2016-09-05

Mi lesz ma az ebéd? Erre a válasz a Teri néni éttermének napi menüs ajánlata! Laktató, finom és változatos menü akciós árakon...

Vasárnapi családi ebéd

2016 10 09

SUNDAY BRUNCH, KORLÁTLAN ételfogyasztás, Örömteli étkezés határok nélkül,...