Cégtörténet

A Friedmann Kft. rövid története

 

2000 május 15-én megvalósult a régi álom és üzlettársunkkal megnyitottuk az első közös éttermünket. Hosszú folyamat előzte meg az eseményt, de úgy érzem megérte a fáradtságot.

                Az étterem, sőt inkább vendéglátóipari komplexum több együttható egyidejűségéből jöhetett létre. Üzlettársam, már több éve üzemeltetett gyorséttermet és kapcsolatban volt azzal a céggel, aki a jelenlegi vállalkozást is támogatta és segítséget nyújtott.

                Ez a cég a BUDAVIDÉK ZRt. amely egy már nem üzemelő ABC áruházuk újrahasznosítását akarta megoldani. Az alaprajzokat megkapva többszöri módosítással megrajzoltuk az étterem tervrajzát, amely később a Friedmann-ház nevet kapta.

A tervrajzot engedélyeztetve, megkezdődhetett az átépítés. A jó ütemben haladó építkezésnek köszönhetően az étterem hamarosan felépült és megnyithattuk a nagyközönség előtt.

Így a Friedmann Vendéglátó Kft. a Friedmann-ház üzemeltetője lett.

A Friedmann-ház hasznos alapterülete több részből áll össze.

Az 1200 nm-es házban az étterem része 500 nm. A főzőkonyha kiszolgálja a gyorsétterem, és a külső üzemeltetésű éttermeink igényeit is. Külön helységet kapott a hidegkonyha, amelyben a befejező munkálatokat tudjuk elvégezni, a főzést és előkészítést a közös helységekben oldjuk meg. Cukrászati részlegünkben hagyományos és különleges cukrásztermékeket is készítünk a mindennapos éttermi tésztákon kívül.

                Az étteremben helyet kapott egy gyorskiszolgáló étterem mely a környéken jól csengő „Teri Néni étterme” nevet kapta. Jó munkánknak köszönhetően nem csak a városban, hanem a környező településeken is ismerik az éttermet.

A déli időszakban a gyorskiszolgáló étterem a helyben fogyasztáson kívül házhozszállítást is ellát, amit a környéken lakóknak és közelben lévő cégeknek szállítunk ki.

A ’Teri néni étterme’ vendégköre több társadalmi réteg vásárlóiból áll össze.

Megfordulnak a kisnyugdíjas vendégek mellett, a GYES-en lévő kismamák, a környéken dolgozó munkások, irodai dolgozók és különböző cégek menedzserei is.

A Teri néni éttermén kívül hidegkonyhát, cukrászatot és rendezvény szolgálatot is üzemeltet, utóbbit „Friedmann Party Service” néven.

Budaörsön és a közeli településeken működő irodaházak, cégek miután megismerték cégünk szolgáltatását és annak minőségét egyre több kitelepüléses rendezvényt, házhozszállítást rendelnek tőlünk, aminek az előkészítését, főzését szintén a báziskonyhán készítjük el.

A megnyitástól kezdve széles körben nyilvánosságot kaptunk, ami persze a marketing munkának is köszönhető, de a szájhagyomány útján terjedő reklám nagyon jó hatást gyakorolt az Friedmann-ház széles körben való megismertetésében.

A ház megnyitásakor 20 főt foglalkoztatott a cég, ez a létszám 2001 májusára 35 főre emelkedett. A nyitás után alkalmunk nyílt több helyen vállalati büfét üzemeltetni, illetve 2001 augusztusában megnyitottuk második gyorskiszolgáló „Teri Néni éttermünket” egy közeli irodaházban."Budaörsi Napló Cikk"   Eller Erzsébet

Teri nénit és unokaöccsét, Friedrich Antalt nem kell bemutatni Budaörsön. Az általuk több mint tíz éve üzemeltetett Friedmann ház, benne a gyorsétterem, a cukrászat és a hozzá kapcsolódó házhozszállítás illetve party szerviz igen kedvelt, városunk határain túl is. A kicsiktől a nagyobb és még nagyobb álló- és ülőfogadásaikra büszkék lehetnek.

Idén nyáron néhány hétig egy sátorban üzemeltek, mert az Ifjúság utcai épületben kívül-belül átalakítások folytak. A beruházás kapcsán az ingatlan tulajdonosával, a Budavidék Zrt.-vel is szorosabbá vált a kapcsolatuk. Ahogy Friedrich Antal lapunkban nyilatkozta: partnerük bízik az üzleti elképzeléseikben, és többek között ennek köszönhető, hogy családi vállalkozásuk – ami mintegy 35 embernek a munkahelye – eddig sikerrel válaszolt a gazdasági válságra és a piac beszűkülésére, átalakulására.

A Friedmann-ház a korábbinál elegánsabb lett – bár a végleges belső képhez néhány kisebb dolog, mint például az új virágtartók és dekorációk még hátra vannak – és több funkciós. Ez utóbbi azt jelenti, hogy négy részre osztható a tér: a legnagyobb értelemszerűen a gyorsétterem (Teri néni étterme). A kínáló pultokban 11-től fél 3-ig a korábbinál bővebb és folyamatos választék, amit elsősorban munkaszervezéssel értek el, és célja, hogy ne legyen nyitáskor sem sorban állás. Újdonság a mobilpult, ahonnan a vendégek, hasonlóan a már korábban meglévő salátapulthoz, saját maguk szedhetnek ételt a tányérokba, például grillezett ételeket, desszerteket, amit dekára fizethetnek ki. Ez is főként azoknak kedvez, akik sietnének. Az étterem mellett, azonos légtérben, de elkülönül a kávézó (cafe & bistro), ahol a saját cukrászat termékei mellett szendvicsek és persze kávék, italok kaphatók 11-tól 19 óráig. Mellette kialakítottak egy 60 fő befogadására alkalmas konferencia termet, ami rendelkezik kivetítő projektorral, dekor LED fallal illetve a korszerű előadók feltételeivel. A korábbi teraszt pedig beépítették, és itt egy 15-20 fős VIP termet hoztak létre, ahova kisebb születésnapi ünnepséget vagy céges megbeszéléseket képzeltek el. Mivel az étterem és a konferencia terem a mozgatható válaszfalaknak köszönhetően egybe nyitható, igény szerint bővíthető vagy szűkíthető, átrendezhető, természetesen a korábban itt megszokott nagyobb rendezvények, mint az esküvők vagy bálok számára sem kell máshol helyet keresni.

A Friedmann ház üzleti hitvallása, hogy a jó minőségű ételeket, minőségi kiszolgálást elérhető áron kínálják, ha úgy tetszik, jó ár/érték arányon. Természetesen, ahogy eddig, a jövőben is lesznek akciók – mondja a Friedrich Antal - hiszen ezt ma már szinte elvárják az emberek. De nem azokra szeretnének építeni, akik az akciók hatására elcsábulnak, hanem a visszatérő vendégekre. A vendégeink körét elsősorban úgy szeretnék tehát bővíteni, hogy aki már járt náluk, az hozza el legközelebb az ismerőseit is. A környező irodaházakból például eddig is sokan ebédeltek náluk, de volt egy öltönyös-nyakkendős réteg, akik azért nem tértek be, mert attól féltek, hogy ételszagúak lesznek. Ezt a problémát egy nagyteljesítményű elszívó beépítésével oldották meg. A választék bővítését már említettük, és ehhez igazodik a nyitva tartás fent leírt változása. November közepétől pedig vasárnap is nyitva lesznek, amikor a családokat várják, svédasztalos kiszolgálással, korlátlan fogyasztási lehetőséggel. Az árakat ehhez is úgy állapították meg, hogy egy négyfős család számára tízezer forint alatt maradjon a számla.


2014
Új korszak indul a cégcsoport történetében...
 

éttermünkről

Házias ételek profi módon budaörsi éttermünkben...

esküvő

Esküvői helyszinünkön 250 fő-ig lakodalmat vállalunk

süteményeink

Torta és egyéb sütemények készítése és házhozszállítása...